Mark Weusthof

Mark, geboren op 22 februari 1973, groeide thuis in Rossum op tussen de paarden. Al vroeg hielp hij zijn vader Theo met het trainen en africhten van paarden. De hele familie ging mee naar de nationale en internationale wedstrijden, waar iedereen een taak had.

Als groom achterop deed hij de eerste ervaringen op in de wedstrijden en in 1997 was hij rijp voor het koetsierswerk en droeg Theo de teugels over aan Mark. Theo bleef echter nauw bij het vierspan betrokken. Tot november 1999, toen Theo als gevolg van een noodlottig ongeval in zijn stallen plotseling overleed.

Voor Mark stond vast dat hij in de geest van zijn vader wilde doorgaan in de vierspansport.
Met de steun van de familie Weusthof, goede vrienden en de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof kon Mark zijn loopbaan voortzetten. Mark Weusthof ontpopte zich als een talentvol menner die in 1997 met een nagenoeg nieuw span begon. Na enkele wisselingen in de samenstelling en opstelling heeft hij nu een goed en relatief jong span samengesteld waarmee hij zich nationaal en internationaal kan meten.

In 2002 vormden de wereldkampioenschappen in Spanje voor Mark het absolute hoogtepunt uit zijn toen nog prille carrière. Hij won in Jerez de la Frontera goud met de nationale équipe en werd individueel achtste.

In 2004 maakte Mark opnieuw deel uit van het landenteam bij het WK. Ditmaal werd het zilver in het Hongaarse Kecskemet. Eerder dat jaar won hij de marathon tijdens de prestigieuze wedstrijd in het Duitse Aken. Mark werkt in deeltijd als tekenaar bij Tasche staalconstructie in Tubbergen. De rest van de tijd verzorgt en traint hij de paarden. Zijn hobby's zijn paardensport en voetbal.

In 2003 trouwde Mark Weusthof met zijn vriendin Marieke Bodde uit Denekamp. Zij is eveneens actief in de mensport, met een enkelspan. Mark en Marieke werden in augustus 2003 de trotse ouders van dochter Lynn. In september 2005 werd het gezinnetje uitgebreid met zoontje Mick, in januari 2009 werd tweede dochter Brit geboren.