Mark Weusthof negende in dressuur

 

RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer werd na zijn proef gewaardeerd met 57,58 minuspunten. Daarmee bleef hij ongeveer vijf punten achter bij zijn prestatie van enkele weken geleden in Valkenswaard, waarvoor hij vooraf getekend zou hebben. Maar in Riesenbeck ligt de lat hoger, bleek in het algemeen uit de jurycijfers.

“Als we in Riesenbeck net zo rijden als in Valkenswaard ben ik tevreden”, zei Mark Weusthof aan de vooravond van de Duitse klassieker. “Maar dan wel zonder de drie ballen die ik toen in de marathon liet vallen, want dat is gewoon te veel. De dressuur liep er heel goed, zo hadden we eigenlijk het seizoen in Horst moeten beginnen. Riesenbeck is een zware wedstrijd. Ik wil vooral voor onszelf een goede wedstrijd rijden. Er zijn misschien niet zo heel veel deelnemers, maar dat zijn wel sterke.”

Zoals meervoudig wereldkampioen Boyd Exell, die ook vrijdag weer de dressuur beheerste en met een score van 38,81 punt aan de leiding gaat. De Australiër wordt op korte afstand gevolgd door Chester Weber (USA) met 40,53 punt en Theo Timmerman (46,54). In Riesenbeck ontbreken IJsbrand Chardon en Koos de Ronde.

Foto Krisztina Horvath/Hoefnet